Accommodaties in Santo Domingo

Aangezien het toerisme een belangrijk onderdeel is van de inkomsten van Santo Domingo, zal het een ieder niet verbazen dat er behoorlijk veel hotels in deze stad te vinden zijn. Van eenvoudige voordelige hotels tot duurdere, zeer luxueuze hotels. De vijf populairste hotels worden hieronder kort beschreven.

Renaissance Jaragua Hotel
╔Ún van de meest luxueuze hotels in Santo Domingo is het Renaissance Jaragua Hotel. De locatie van dit hotel is in het centrum van Santo Domingo. De kamers zijn zeer ruim en hebben faciliteiten als airconditioning, televisie, een kluisje, een vaste telefoon en een minikoelkast. Daarnaast is er ook een internetaansluiting beschikbaar op uw kamer en heeft u ook de beschikking over een badkamer die voorzien is van een toilet en een bad. Naast deze faciliteiten op uw kamer heeft het hotel een koel zwembad en ook nog een fitnessclub. De service die u hier krijgt is op basis van logies.

Barcelˇ Lina
De Barcelˇ Lina is een groot comfortabel hotel dat gelegen is in de binnenstad van Santo Domingo. Maar liefst 217 comfortabele kamers inclusief 8 junior suites, 7 senior suites en een presidentiele suite. Dit hotel is gemaakt voor mensen die het er van willen nemen in hun vakantie en geen moeite hebben met bovengemiddelde prijzen. Zo is de badkamer voorzien van een haardroger en hebben de kamers onder andere een minibar, kabel televisie, draadloos internet en een kluis. Naast de faciliteiten die de kamers al te bieden hebben, heeft het hotel ook een hoog aangeschreven restaurant (de Lina), een buffet restaurant, een cafetaria, een piano bar, een zwembad, haardrogers en zelfs een casino!

Sofitel Nicolas de Ovando
Sofitel Nicolas de Ovando is een klassiek hotel dat gebouwd is in het begin van de 16e eeuw. Dit hotel ligt midden in de oude binnenstad van Santo Domingo. Het hotel heeft een historisch karakter, het hoofdgebouw van dit hotel was namelijk voorheen de woning van Nicolas de Ovando, de eerste gouverneur van Amerika. Het is een rijk uitgerust hotel met een exclusieve keuken, tropische cocktails rondom het zwembad en een sigarenclub.

Courtyard Hotel
Naast alle dure en luxe hotels is er uiteraard ook een breed aanbod van goedkopere hotels in Santo Domingo. Zo biedt het Courtyard hotel voordelige kamers voor mensen die voornamelijk voor de stad en haar bezienswaardigheden komen en het hotel gebruiken voor comfortabele overnachtingen. Het hotel is op twintig kilometer afstand van het vliegveld en op loopafstand van het nationale theater. Ondanks de voordelige prijs biedt het Courtyard hotel onder andere een ontbijt in buffetvorm en zijn er zakenruimtes, een restaurant en een snackbar aanwezig in dit hotel. Courtyard is oorspronkelijk bedacht door zakenlieden en is hier ook voornamelijk voor ontworpen. Dit heeft tot gevolg dat het hotel ingericht is voor mensen die niet veel in het hotel te vinden zijn, wat voor veel toeristen een prettige prijs/kwaliteit verhouding zal inhouden.