Activiteiten in Santo Domingo

Santo Domingo kent vele historische bezienswaardigheden die zeker deel uit moeten maken van de activiteiten die een toerist op zijn verlanglijstje heeft staan. Zo zijn de musea, winkelcentra, restaurants, een koloniaal stadsgedeelte en een boulevard leuke activiteiten om te doen in deze oude wereldstad.

De musea van Santo Domingo zijn te vinden in de Plaza Cultura. De locaties van deze verschillende musea zijn op loopafstand van elkaar en het aanbod aan musea is hier zeer divers. Zo vindt u bijvoorbeeld informatie over de historie van de Dominicaanse Republiek in het museum van Dominican Man en kunt u schitterende blauwe en goudgele stenen aanschouwen in het amber- en larimarmuseum.

Het koloniale stadsgedeelte van Santo Domingo, La Zona Colonial, is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is niet noodzakelijk om gericht te gaan zoeken naar de bijzondere plaatsen binnen dit gebied, het is ook mogelijk om gewoon lekker door de binnenstad te wandelen en te genieten van alles wat er zich in deze stad afspeelt. Overal in de binnenstad worden er schoenen, hapjes en diverse fruitsoorten aangeboden op straat.

In de avonduren is het prettig om een terrasje te pakken op de boulevard van Santo Domingo: De Malecón. Daarnaast zijn er ook vele cafés, nachtclubs en discotheken te vinden in deze stad en kan het natuurlijk ook geen kwaad om eens lekker te gaan eten in een van de internationale restaurants of in een lokaal Caribisch restaurant waar typisch Caribische gerechten voorgeschoteld worden. Vele mogelijkheden om goed te eten zijn aanwezig in Santo Domingo. Dit is uiteraard niet beperkt tot de avonduren, maar ook ’s ochtends of in de middag is er een lekkere maaltijd verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om gezellig te gaan shoppen. Wat dat betreft is Santo Domingo ook een winkelstad. De Calle El Conde bestaat uit zeer moderne winkelcentra en zaken voor de meer specifieke producten.

Op loopafstand van de mooie vuurtoren: de Faro Colon, wat zeker een bezienswaardigheid genoemd mag worden, vindt u een mooie grot met lagunes, de Los Tres Ojos. Verder is ook het nationale aquarium hier te bezichtigen. Ook vindt u in deze buurt de grootste botanische tuin van het Caribische gebied dat onder andere bestaat uit tuinen met diverse thema’s.

Mocht u even genoeg gehad hebben van het vele wandelen en bezichtigen van al het mooie dat Santo Domingo te bieden heeft, dan is er altijd de mogelijkheid om even lekker uit te rusten aan het strand. Een druk strand waar er wederom veel mogelijkheden zijn om de verkopers van hun waar te ontlasten.

Extra Tips: In Santo Domingo schijnt de stroom wel eens uit te vallen, het wordt daarom aangeraden om in de avonden een zaklamp of een ander licht bij u te dragen voor het geval dat.