Populaire bestemmingen in Santo Domingo

Santo Domingo staat bekend om haar oude stadsgedeelte en monumenten. Het is een toeristische trekpleister met vele mooie gebouwen als de oude stadspoort van Santo Domingo: de Puerta del Conde. Andere bezienswaardigheden in deze stad zijn de oudste kathedraal van de nieuwe wereld en de Faro Colon, een vuurtoren die de vorm heeft van een liggend kruis. Het koloniale gedeelte van Santo Domingo is vanwege haar bezienswaardigheden en haar historische achtergrond op de werelderfgoedlijst geplaatst. Een lijst die wordt bijgehouden door een internationale organisatie: Unesco.

De Puerta del Conde
Deze oude stadspoort is een van de hoogtepunten van Santo Domingo. De Puerta del Conde is vernoemd naar een oude gouverneur die in dienst was in de periode dat Santo Domingo werd aangevallen door de Engelsen rond het jaar 1650, namelijk gouverneur Conde de Peñalva. Deze stadspoort staat op de toegangsweg naar Parque Independencia, die aan het eind van de El Conde, een grote winkelstraat in Santo Domingo, te vinden is.

De kathedraal van Santo Domingo
In Santo Domingo is de oudste kathedraal van de nieuwe wereld te vinden. De bouw van deze kathedraal heeft ongeveer negentien jaar geduurd en is gestart in 1521. De locatie van deze oude kathedraal is nabij het Plaza Colón, het beeld dat opgericht is ter ere van de stichter van Santo Domingo: gouverneur Don Bartolomé Colón.

De Faro Colon
De Faro Colon is een beroemde vuurtoren, gelegen in Santo Domingo. Deze vuurtoren heeft een aparte vorm, namelijk de vorm van een liggend kruis. De vuurtoren is niet alleen te bezichtigen als gebouw opzich, in het kruis vinden ook verschillende tentoonstellingen plaats. Deze tentoonstellingen vinden plaats sinds 1992, exact 500 jaar nadat Columbus de Dominicaanse Republiek ontdekte en Europa dus kennis maakte met dit gebied. Ter ere van dit 500-jarig jubileum heeft Paus Johannes Paulus II deze attractie toentertijd geopend.

Calle el Conde
Santo Domingo bestaat uiteraard niet alleen uit prachtige gebouwen en monumenten, er moet hier natuurlijk ook geleefd worden. De ruim drie miljoen inwoners en de vele toeristen die jaarlijks op bezoek komen, moeten natuurlijk te eten krijgen. Om aan een groot deel van deze behoeften te voldoen is de Calle el Conde in het leven geroepen. De Calle el Conde is een combinatie van zeer moderne winkelcentra en diverse speciaalzaken. Met andere woorden: voor ieder wat wils in Santo Domingo wat dat betreft. In dit winkelcentrum is er een aanbod van allerlei lokale Caribische producten tot diverse internationale producten om de toerist een thuisgevoel te geven in Santo Domingo.